2016. augusztus 28., vasárnap

A holnap legendái (sorozat)

                                  A holnap legendái
                            Legends of Tomorrow, 2016
amerikai sci-fi sorozat, 42 perc, 2016 

Alkotó
Greg Berlanti
Marc Guggenheim
Phil Klemmer
Zeneszerző
Blake Neely
További stábtagok

Speciális effektusok
Kelly Coe
Gyártó
Berlanti Productions
Bonanza Productions

DC Entertainment

Szereposztás

Arthur Darvill Rip Hunter
Ciara Renee Hawkgirl
Victor Garber Dr. Martin Stein
Caity Lotz Sara Lance / White Canary
Wentworth Miller Leonard Snart / Captain Cold
Dominic Purcell Mick Rory / Heat Wave
Brandon Routh Ray Palmer / The Atom
Stephen Amell Oliver Queen / Arrow
Grant Gustin Barry Allen / The Flash
Falk Hentschel Carter Hall / Khufu / Hawkman
További szereplők

Franz Drameh Jefferson "Jax" Jackson / Firestorm
Katie Cassidy Laurel Lance / Black Canary
Nick Gracer Yuri the Bear
Amy Pemberton Gideon (hang)
Casper Crump Vandal Savage
Patrick J. Adams Rex Tyler / Hourman
John Barrowman Malcolm Merlyn
Matt Letscher Eobard Thawne / Reverse-Flash
Neal McDonough Damien Darhk

Maisie Richardson-Sellers Amaya Jiwe / Vixen

2166-ben a halhatatlan gonosz Vandal Savage (Casper Crump) már csak
néhány lépésnyire van attól, hogy megvalósítsa végső célját: a totális káoszt, ami aztán az emberiség kipusztulásához vezet. Az összeomlás előtt az Időmester Rip Hunter (Arthur Darvill) úgy dönt: 150 évet visszautazik időben és egy csapatnyi válogatott hőst és antihőst összegyűjtve szembeszáll Vandallal. Hunter csapata első (és második) ránézésre is furcsa: a milliárdos feltaláló Ray Palmer (Brandon Routh), aki egy exo-ruha segítségével képes atomnyi méretűre zsugorodni, a bérgyilkos Sara Lance alias Fhér Kanári (Caity Lotz), Martin Stein professzor (Victor Garber) és Jefferson "Jax" Jackson (Franz Drameh), akik együttesen alkotják a Tűzvihar nevű metahumánt. A társaság oszlopos tagja a Flash - A Villám című sorozatból ismert Leonard Snart, azaz Fagy Kapitány (Wentworth Miller) és Mick Rory, ismertebb nevén Hőhullám (Dominic Purcell) is. A nem mindennapi csapatot Kendra Saunders - a Sólyomlány, és Carter Hall - a

Sólyomember (Falk Hentschel) teszi teljessé. A furcsa társaság ide-oda utazik az időben, hogy keresztbe tegyen Savage terveinek, miközben Hunter nemcsak Időmesterségének próbál eleget tenni, de azt is meg kell akadályoznia, hogy a csapat még véletlenül se írja át a történelmet - ezzel kijavíthatatlan hibát okozva az időben. A világ sorsa tőlük függ - küzdelmük pedig legendás lesz.

port.hu      2016.08.24. 1.évad 1.rész  Viasat6

IMDb  7.1/10 (37.145 felhasználó szerint) 

Filmkatalógus 4.14/5 (7 osztályzat alapján) 

SNITT 78% 23 csillagozás  5 értékelés

Mafab 

ifdb 

1.évad 1.rész 8.1/10 (2.302 felhasználó szerint) 8/10 2016.08.24. Viasat 6  ifdb 

Volt idő mester Rip Hunter visszatér a Földre 2016 gyűjteni 6 hősök (Ray Palmer, Sara Lance, Jefferson Jackson & Dr. Stein, Kendra Saunders & Carter Hall), és 2 gazemberek (Mick Rory és Leonard Snart), és kérni őket együtt dolgoznak hogy ne alakulhasson ki vandál Savage - az egy szett, hogy elpusztítsa a Földet a jövőben. Aztán megy vissza az időben, 1975-ben megközelíti a személy, aki képes lehet megtalálni vandál Savage azaz történész Dr. Boardman. Ő az, aki megvilágítja a történelem vandál, Kendra és Carter. Közben egy ideiglenes fejvadász megtámadja a hajót egy lézer fegyvert, és vezet a csapat az igazság kiderítését, hogy miért választották őket az első helyen.(google fordító)

1.évad 2.rész 8.2/10 (1.718 felhasználó szerint) 8/10 2016.08.24. Viasat 6    ifdb 

a pilot folytatása. 

1.évad 3.rész 8.1/10 (1.453 felhasználó szerint) 8/10 2016.08.31. Viasat 6  ifdb 

Rip úgy dönt, hogy gyengítse vandál Savage megy, miután a pénzügyi eszközök. Rip és Sara beszivárog Savage bank, de felfedezték az emberei. Közben Snart és Rory beszélni Jax vállaljon a Waverider vissza Central City így ellopni egy értékes smaragd. Professzor Stein útmutatók Ray egy veszélyes küldetés.
(google fordító)

1.évad 4.rész 7.9/10 (1.335 felhasználó szerint) 7/10  2016.08.31. Viasat 6    ifdb 

Amikor vandál Savage visszahúzódik a vasfüggöny mögött a korai 1980-as években, egy sor nukleáris tudós Kezdje titokzatosan eltűnik a csapat következik vandál nyomát egyenesen a szív, a Szovjetunió, hogy megpróbálja megtalálni a következő cél, Ray megpróbál kötvényeket gyönyörű szovjet tudós Valentina Vostock abban a reményben, a kideríteni vandál következő lépés, amikor Valentina visszautasítja annak Snart a mentő, Stein kitolja Jax, hogy jobban amely meghiúsítja Jax és végül veszélyezteti a Firestorm Matrix. Rip askes Sara edzeni Kendra.(google fordító)